Zašto je u JaM restoranu sve taaako ukusno?

 
Josper_big.jpg

Otkrićemo vam tajnu. Najbolje stvari su uvek i najjednostavnije, samo ih se treba setiti. A upravo to su pre četiri decenije učinili kuvari Josep Armangue i Pere Juli kada su dizajnirali pećnicu koju su nazvali po početnim slogovima svojih imena: Jos-Per. Genijalna ideja dvojice Španaca bila je da konstruišu klasični roštilj na ćumur, ali hermetički zatvoren sa svih strana. Njihov izum je danas postao neka vrsta Rols-Rojsa među roštiljima i omiljena igračka vrhunskih kuvara. Josper pećnica razvija temperaturu i do 300 stepeni, pa se u njoj meso, riba i povrće pripremaju vrlo brzo i, što je najvažnije, neverovatno ukusno. Naime, u ovoj vrelini pore na hrani se momentalno zatvaraju i svi ukusi i sokovi na taj način ostaju unutra. Naš kuvar Dule priprema meso, ribu i svakojako povrće upravo u Josper pećnici. Omiljene među gostima JaM restorana su pačije grudi iz Josper pećnice, a od skoro i suvo sazreli juneći odresci. Vegetarijanci, ni vas nismo zaboravili: plavi patlidžan, pečen i glaziran medom u Josper pećnici jednostavno će vas raspametiti!