Koncentracija ukusa

Naši gosti su već oduševljeni novinom na JaM jelovniku — suvo sazrelim junećim odrescima. Uživamo dok posmatramo izraze zadovoljstva koje svaki zalogaj ovog delikatesa izaziva na njihovim licima, jer tada shvatamo da je zaista vredelo truda. Naime, sazrevanje junetine je delikatan proces i primenjuje se samo u najboljim restoranima. Meso se drži u naročitom frižideru u kojem je vlažnost vazduha uvek 82 do 84 procenta i temperatura od 2 do 4 stepena Celzijusa. Tokom višenedeljnog boravka junetine u ovim uslovima, njeni enzimi podstiču prirodni proces omekšavanja, čime se postižu savršena tekstura i ukus.

Mi smo za vas suvo sazreli najbolje odreske — čuvene “T-Bone” i “Rib Eye”. Kada su u pitanju vrhunske namirnice, pravilo je da se one što manje tretiraju, kako bi se sačuvale njihove originalne arome. Zato mi na odreske stavljamo samo malo vrhunske soli Maldon. 

Dođite ovih dana do restorana JaM i odlučite da li ste i vi “zreli” da probate naš suvo sazreli juneći odrezak! 

 
80772c28-5a18-4924-b063-4fe9ed33c6a6.JPG